Icca Shakti

När vi sätter oss på mattan – eller för den delen lever livet – och lyssnar in i hjärtat, kan vi uppleva en stark önskan djupt i vårt inre. En längtan efter något. Om vi vill komma i kontakt med den djupa längtan, släpper vi ner vårt medvetande ifrån hjärnan och tanken till hjärtat och känslan en stund och lyssnar. Denna längtan, denna djupa önskan inom oss kan vi kalla Icca. Icca är förknippat med vårt hjärta och är kopplat till den första av de tre A:na inom Anusara yogan; Attitude. Det är begäret att vilja veta, att vilja göra, att vilja uppleva något. Det andra A:et står för Alignment – kunskapen om något, tekniken, hur det man vill göra görs och är kopplat till sinnet, tanken. Det tredje är Action – utförandet, att agera och utifrån begäret använda sig av kunskapen. Action är relaterat till kroppen.

Dessa tre finns alltid med i livet och varje yogaklass innefattar dem alla. Om du t.ex. ska bygga ett hus med dina egna händer behöver du först en önskan om att få bygga huset och en längtan efter det som huset innebär för dig (Attitude). Du behöver sen kunskapen om hur huset ska byggas, hur du skapar en stabil husgrund t.ex. (Alignment). Och slutligen ska du också göra det, gå från hjärta och tanke till handling (Action). För att skapa balans i livet är det bra om dessa tre är i balans. Samma sak på mattan!

Icca står för intentionen/önskan. Shakti står för den kreativa kraften. Icca Shakti = viljekraft.

Prova att sätta en intention för dagen varje morgon du vaknar upp. Minns din önskan under hela dagen och se om du kan skapa det du önskar dig, med rätt kunskap och rätt handling. Små steg i rätt riktning duger!

Samma sak på yogamattan! Se om du kan förkroppsliga din önskan och ge mening åt det du gör på din matta! Vi önskar något, vi placerar oss och uttrycker! ♥

Mina deltagare tenderar att ge mig gåshud. Idag hände det igen. Mycket vackert, vilket privilegium att få undervisa yoga! Jag tackar och bugar ödmjukt 🙂

~O~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s