Vem gör egentligen?

Vi har under de senaste veckorna under yogaklasserna påbörjat en resa genom vår struktur och lärt känna olika delar av vår kropp. Vi började med fötterna och hur vi står på jorden. Vi undersökte hur stortåsidan av foten relaterade till vår ljumske och hur lilltåsidan relaterade till höft och sittben. Stadighet stabilitet och jämvikt var nyckelorden för upplevelsen av frihet och expansion.

Därefter följde knäna och utforskandet av hur relationen mellan underben och lårben visar sig i våra knän. Hur pressar vi vaderna in samtidigt som vi breddar låren ut??!! Som en antroplogisk studie över mikrosamhället som var och en av oss utgör, där kroppen fick stå för infrastrukturen och arkitekturen och sinnet fick representera kulturen, värderingarna, vanorna och föreställningarna.

Vi har denna veckan kommit till vårt bäcken. I djupet av vårt bäcken har vi vårt bäckenfokus, vårt rörelsecentra och hemvisten för vår urkraft. Hur kan vi frigöra plats i vårt bäcken för att bjuda in kreativitet och flöde? Vi går igenom tippbräde-effekten; toppen av lårbenen bak för helt naturligt basen (dvs knäna) fram och vi får ett gynnsamt läge för lårbenet in i höftleden. Och när vi anstränger oss, vem gör egentligen? Hur mycket kraft lägger vi i våra ansträngningar? Är jag stark nog? Hur mycket kraft behöver jag engagera för att vara stark nog att stå i en halvmåne (Ardha Chandrasana)? Kan jag hitta lättheten i det jag tror kräver mer kraft och styrka än jag har? Om jag lyckas koppla in till styrkan inom mig, som alltid finns där bara jag tar kontakten, så kanske jag är starkare än vad jag tror! Det kanske inte kräver så mycket av mig om jag bara hittar in, litar till min inre kraft och följer det flödet! Vem vet? 😉 Det var åtminstone något jag blev påmind om i helgen. Andas plats inuti, hitta in och koppla på urkraften, låta den bära, sen händer magi 🙂

Karma mala är ett av 3 ”dammtäcken” vilka begränsar vår klarhet över livet och vilka vi egentligen är på djupet. Karma mala ger idén om att det är JAG som måste göra allt och resulterar ofta i oro och ångest över att inte orka utföra allt, i sin förlängning även utbrändhet. Vi mister tilliten till livets processer och till vår egen förmåga. Lita till processen, lita till kroppen och använd inte mer än den energin som behövs för att utföra uppgiften. En ständig utmaning för många av oss!

~ ♥ ~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s