Porten mot tid och rum

Inför veckans klasser undersöker jag porten mellan hjärta och hjärna ~ skuldergördeln. Hur jag öppnar plats för mitt kommunikationscenter, rent fysiskt? Jag tänker… Hur många av oss sväljer ofta inte allt för mycket..låter det vi ville ha sagt (från hjärtat) fastna i halsen. Vad händer då? Vi låser in energi, låser fast delar av vår ryggrad, kring nacke/hals och bröstrygg, låser våra käkar.
Eller kanske är det snarare tvärtom, när vi babblar på och låter orden flöda i en aldrig sinande ström..utan att kanske egentligen få sagt särskilt mycket vettigt. Med en hjärna i full fart.

När psykiska spänningar har satt sig fysiskt…då kan vi gå omvända vägen tillbaks, genom kroppen. Men också; att tala sanning, från hjärtat, kan befria många kroppsliga spänningar och låsningar. För kropp och psyke är olika sidor av samma mynt. Punkt. 🙂Shoulder Girdle_1

Denna veckan på yogan lär vi känna vår skuldergördel. Hälsosam placering av axlar i t.ex. planka och stående hund. För att lära oss hur vi håller en god relation med detta område och undviker onödigt slitage. Vi balanserar (som vanligt) bäcken, axlar och huvud mot varandra. Och på väg mot inversioner, hur skapar vi en säker grund när vi ska börja lyfta tårna mot taket? Med mera… ;)

Skuldergördeln kan sägas vara porten mellan vårt hjärta och vår hjärna. En öppen kanal mellan känsla och förnuft ger åtminstone mig en känsla av frihet, klarhet och inre frid. Vi smakar på det, så ser vi vart det bär hän 🙂
Och det sköna i kråksången är: När jag jobbar med min fysiska form och balanserar den, så kommer det influera min mer subtila form. Som sagt.

Välkommen att utforska!

~ Om Aim Saraswatye Namaha ~
(Mantrat för att bringa visdom in i våra liv)

Tips för att skapa längd i nacken och halsen: Låt huvudet vila balanserat på toppen av ryggraden (översta nackkotorna). Pressa sen tungspetsen upp i gommen, där hårda gommen övergår i den mjuka. Släpp samtidigt tyngd ner i kroppen och låt hela huvudet lätta och förlängas uppåt. Hakan dras varken in eller puttas ut. För god nackhälsa och en öppen & klar kommunikationskanal 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s