Sommar, sommar, sommar ~ Radiant Yang

IMG_3128 Wow, vilken värme vi har! Jag är på semester och har det gott i skuggan 🙂

Detta var morgonens skörd när jag var på besök i en av mina bästa vänners magiska hem, i Norge. På väg nerför den vindlande stentrappan mot havet finns där ett överflöd av björnbär och hallon, som jag hade nöjet att få plocka för att lägga i frukostskålen. Vinbär och körsbär växer även i trädgården. Passa på och avnjut sommarens bär, som nu finns i överflöd (i skogarna växer här fortfarande blåbär, massvis!). Supernyttiga och goda! Och vatten! Drick massvis nu när det är så varmt! Svalka dig på både insidan och utsidan! När det är så hett ute som vi har det just nu, så tänk yin! Yin står för det som är svalt, stilla, inåtvänt mm. Svalkande mat (melon är super nu), svalkande motion, ja allt som hjälper dig att inte bli överhettad. Vin och rött kött t.ex. ökar yang/hetta i kroppen… Högsommaren är väldigt yang: hett, aktivt, utåtriktat. När det är som mest yang inom och utanför oss, behöver vi ofta balansera med lite mer yin, för att inte det ska slå över åt ena hållet. Inte så konstigt alls, men lätt för många av oss att dras med i sommarens passionerade livsstil, och glömma av att det ibland kan bli lite för mycket av det goda (jag fick själv känna på det igår) ;).

Min ChiBall-lärare tipsar lite mer på sin facebooksida (ChiBall Scandinavia) om vad som t.ex. passar att äta under de olika årstiderna, och mycket mer. Du kan läsa om detta här.

Så oavsett om du mår gott i värmen eller ej – ta hand om dig och ha en fin sommar ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s