Yoga i höst

IMG_0782Till hösten håller jag i 3 yogaworkshops på Vårlöksgatan 2 (Hisingen). Alltså i nya lokalen 😀

En introduktion i september (information kombinerad med prova på yoga), en workshop om kroppen som helhet i oktober och den sista om det fria andetaget i november.

Se under fliken Aktuellt för att läsa mer!

Varmt välkommen med din anmälan!

Om Yogan

Yogametoden jag grundar min undervisning på är en utforskande rörelsemeditation baserad på känslighet inför vad som sker i kroppen och hur vi kan röra oss med kroppen istället för emot den. Det handlar alltså primärt inte om någon styrke- eller flexibilitetsträning (även om styrka och elasticitet kommer på köpet). Vi rör oss mjukt och uppmärksamt genom långsamma flöden av rytmiska vågrörelser, vilket möjliggör att på djupet uppleva det som händer inom oss, här och nu. Steg för steg aktiverar vi våra händer, armar, fötter, ben och vår ryggrad för att låta hela kroppen stötta hela kroppen i alla rörelser.

Vi kan med yogarörelsernas hjälp frigöra vanemässiga spänningar både fysiskt och mentalt, stabilisera lederna och skapa utrymme kring dem utan att varken stretcha eller försvaga dem. Du får lära dig hur du med ett uppmärksamt och undersökande sinne genom dessa flöden skapar hälsosamma rörelsemönster, och hur du genom ökad känslighet inför kroppens signaler kan möta dessa för att stötta och nära den. Ur detta kan en god grogrund för sinnesro skapas, vilket möjliggör ett fördjupande av din kontakt inåt och ett ökat inre lugn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s